Tuesday, December 20, 2011

Hello New World

Just a few days left before we move to another year. What can i say is, Hello 20's,Goodbye 10's. Oh man dah nak masuk alam dewasa dah. haha  As I'm going to another phase of life, aku still terkejut dengan perubahan yang berlaku di sekeliling aku.Yes. Still terkejut. Why? I just don't believe that my cousin and friends,same age as mine, dah nak kahwin. Kalau nak sambung belajar ke oversea,or dah start kerja, i still can consider. But when it comes to marriage matter, i will react like, "What? Seriously?". Of course, mereka and i memang dah layak tapi i still payah nak percaya. Ok dah. Stop. Whatever it is, marriage is a big responsibility to be carried on, not just here but also in the hereafter. Remember that.

Well, my cousin dah selamat menjadi tunangan orang last month at 20.11.2011. And last saturday, my doormate pun dah selamat menjadi tunangan orang jugak (17.12.2011). Oh, ada lagi sorang, my classmate. Dah selamat dapat anak dah pown. Last October. Itupun dah macam jakun bila dia masuk kelas dengan perut boyot. Dah macam tengok artis masuk kelas dah. Menggigil tangan wa cakap lu masa nak cuba2 pegang perut dia. =,='

Oh,don't forget to check out this awesome video from my lovey dovey dormmate >> I've been proposed.
I'm very sure most of you had seen this video. It has been widespread like mushroom after the rain because it's too awesome! :)

Thursday, October 20, 2011

Sweet Memories

Selepas berapa lama tak dapat blog,akhirnya! By the way, semenjak cuti-cuti Malaysia nie, dah banyak tempat yang aku melencong, bersama kak aima and kawan2.



Big Bad Wolf. Thanks to Wafi sebab memberitahu info nie. I went there twice. First dengan gang2 aku-Aini,Syaza and Fai and the second time tue pergi dengan Kak Aima. Best! Walaupun aku nie bukan kaki buku yang akan spend the whole day to finish the book, tapi siapa yang tak seronok kalau buku yang berharga RM50 boleh dapat hanya RM8! Gila kan..Kalau la itu sales baju,lagi seronok kan? haha and sempat jugak aku membalun 5 buku -RM25+(RM8X4)=RM57.Kt luar RM50 dapat satu buku je. Totally worth la beli kat situ.











Then,15-Oct-2011 hari tue mama kasi 5 tickets ke The Secret Life of Nora kat Istana Budaya.
This week last. Tak rugi la pegi sebab memang best. Barisan pelakon yang mantop-mantop macam Tiara,Adibah Nor and Aznil Hj Nawawi. Tapi seriously la, Aznil comel giler dalam citer nie. Sure-sure la I give 5-stars for this story.









And hari selase bile ntah aku pergi Shah Alam. Pelan asal nak jumpa kawan and lepak kat UiTM Shah Alam saje. Tetiba ade kawan yang cancel last minute ( Rancangan si polan nie la), then terpaksa la kiteorg pergi ke Bukit Cahaya for arrangement gathering kapla2 gossip(Nama group kteorg haha). Gathering nya next week 29 and 30 oct.. Sadly, aku tak dapat join :'( Just wish i could be there. Guys,enjoy for me k?

Candid : Syaza :)



Friday, September 9, 2011

Saya nak habis kan bulan september nie dengan CEPAT! *Nyanyikan lagu wake me up when september ends* :)

Sunday, September 4, 2011

Salam Lebaran

Tup tap tup tap dah habis dah puasa. Sekejap je kannn..Tiba-tiba dah raya. Ini pun dah raya ke-5. Esok dah start kelas. Cepat kan.Tak sempat nak bernafas pun haha. Part tue tipu..Mati la kalau tak bernafas Tira oii.Tapi memang betol pown. Sangat cepat sampai rasa MACAM tak RAYA pown. Hurmmmmm...

By the way, this year i celebrated Raya with my Dad including Tiya and my sis kat Klang. The interesting thing  about Klang is cousin yang sangat-sangat ramai. Total? Almost 35. Oldest, 32 years old and the youngest 6months. Jaoh gap antara cousin sulong and yang paling bongsu. Tak campur dengan anak-anak mereka-mereka. Can imagine la betapa meriah nya kalau raya kat klang.. That the sweetness kalau beraya with my dad. Tapi kat klang dh tak de grandparents. Dua-dua dh meninggal. And tak dapat nak braya dengan mama. Well,nak buat macam mane. This year turn papa. Last year dah turn mama.

Papepown, theme for this year, pink and yellow. Not really pink,tapi still can be considered as pink. And and and this time,aku and tiya pakai baju corak same. Nak jadik kembar betol la kononnya haha. Check out this pic.

Day 1:

 Muka keletihan selepas beraya 4 buah rumah
Day 2:
 Nampak macam aku sorang je yang mengikut tema. Tak kesah la. Janji raya!

Cantik tak? Cantik tak? Tangan pown nak beraya jugak haha.. Buat mase shopping kat jalan TAR Friday before Raya. Saja gedik nak pakai..Dua-dua tangan pakai inai..Sampai hari nie ada lagi kat tangan. Bayaran tuk lukis kat satu tangan RM5. Ada kat depan Mydin Jalan Msajid India. Pandai kan dyeorg lukis.
Oh,sebelum terlupa,selamat hari raya aidilfitri kepada sahabat2 yang dikasihi. Sorry kalau ada salah silap. So,0-0 ok? 


p/s: Duit raya tetap masyukkk ya! I loikeeee! hahahha  XOXO



Sunday, August 28, 2011

Akief

video
Sila lah senget kan kepala anda untuk melihat video nie :)

His personal data:
His name is Mohd Akief Hamizan. Age?One-year-old. He's my neighbor's son,the third one and he's soooooo cute. No doubt.So, enjoy the video!

Wednesday, August 24, 2011

Fact

Last week umi Dena ada bagi tau yang dia nak kad raya dari sume dormmate so dia boleh tampal kat dalam bilik dia..Aku pown macam excited la kan..Macam dulu-dulu,tulis kad pos kat kawan. Seronok giler la kan. Banyak kot kad-kad yang tersimpan kat rumah. It wouldn't be the same like sms,mms or even FB-ing. Kad raya ade sentimental value dia tersendiri. Imagine 10 years from now, you're sitting with your child (if any) while u read back your old card..Sweeeet kaann.. Seronok seronok seronok! *sambil melompat kegembiraan*

Tapi kannn tengah aku tulis kad raya for dena, then i realized i don't have skill to write card for people which i almost forgot mase excited time dena cakap nak card last week =,="


p/s: Macam mana aku nak tulis card untuk dak2 dorm yang laen.. Sheeegggaaannn laaaa... Sebab tue aku tak suke bagi kad birthday kat org heee...*orang yang tak reti meluahkan perasaan macam nie la jadinya*XOXO

Sweeeeeeeeeeett..