Tuesday, December 20, 2011

Hello New World

Just a few days left before we move to another year. What can i say is, Hello 20's,Goodbye 10's. Oh man dah nak masuk alam dewasa dah. haha  As I'm going to another phase of life, aku still terkejut dengan perubahan yang berlaku di sekeliling aku.Yes. Still terkejut. Why? I just don't believe that my cousin and friends,same age as mine, dah nak kahwin. Kalau nak sambung belajar ke oversea,or dah start kerja, i still can consider. But when it comes to marriage matter, i will react like, "What? Seriously?". Of course, mereka and i memang dah layak tapi i still payah nak percaya. Ok dah. Stop. Whatever it is, marriage is a big responsibility to be carried on, not just here but also in the hereafter. Remember that.

Well, my cousin dah selamat menjadi tunangan orang last month at 20.11.2011. And last saturday, my doormate pun dah selamat menjadi tunangan orang jugak (17.12.2011). Oh, ada lagi sorang, my classmate. Dah selamat dapat anak dah pown. Last October. Itupun dah macam jakun bila dia masuk kelas dengan perut boyot. Dah macam tengok artis masuk kelas dah. Menggigil tangan wa cakap lu masa nak cuba2 pegang perut dia. =,='

Oh,don't forget to check out this awesome video from my lovey dovey dormmate >> I've been proposed.
I'm very sure most of you had seen this video. It has been widespread like mushroom after the rain because it's too awesome! :)

Thursday, October 20, 2011

Sweet Memories

Selepas berapa lama tak dapat blog,akhirnya! By the way, semenjak cuti-cuti Malaysia nie, dah banyak tempat yang aku melencong, bersama kak aima and kawan2.



Big Bad Wolf. Thanks to Wafi sebab memberitahu info nie. I went there twice. First dengan gang2 aku-Aini,Syaza and Fai and the second time tue pergi dengan Kak Aima. Best! Walaupun aku nie bukan kaki buku yang akan spend the whole day to finish the book, tapi siapa yang tak seronok kalau buku yang berharga RM50 boleh dapat hanya RM8! Gila kan..Kalau la itu sales baju,lagi seronok kan? haha and sempat jugak aku membalun 5 buku -RM25+(RM8X4)=RM57.Kt luar RM50 dapat satu buku je. Totally worth la beli kat situ.











Then,15-Oct-2011 hari tue mama kasi 5 tickets ke The Secret Life of Nora kat Istana Budaya.
This week last. Tak rugi la pegi sebab memang best. Barisan pelakon yang mantop-mantop macam Tiara,Adibah Nor and Aznil Hj Nawawi. Tapi seriously la, Aznil comel giler dalam citer nie. Sure-sure la I give 5-stars for this story.









And hari selase bile ntah aku pergi Shah Alam. Pelan asal nak jumpa kawan and lepak kat UiTM Shah Alam saje. Tetiba ade kawan yang cancel last minute ( Rancangan si polan nie la), then terpaksa la kiteorg pergi ke Bukit Cahaya for arrangement gathering kapla2 gossip(Nama group kteorg haha). Gathering nya next week 29 and 30 oct.. Sadly, aku tak dapat join :'( Just wish i could be there. Guys,enjoy for me k?

Candid : Syaza :)



Friday, September 9, 2011

Saya nak habis kan bulan september nie dengan CEPAT! *Nyanyikan lagu wake me up when september ends* :)

Sunday, September 4, 2011

Salam Lebaran

Tup tap tup tap dah habis dah puasa. Sekejap je kannn..Tiba-tiba dah raya. Ini pun dah raya ke-5. Esok dah start kelas. Cepat kan.Tak sempat nak bernafas pun haha. Part tue tipu..Mati la kalau tak bernafas Tira oii.Tapi memang betol pown. Sangat cepat sampai rasa MACAM tak RAYA pown. Hurmmmmm...

By the way, this year i celebrated Raya with my Dad including Tiya and my sis kat Klang. The interesting thing  about Klang is cousin yang sangat-sangat ramai. Total? Almost 35. Oldest, 32 years old and the youngest 6months. Jaoh gap antara cousin sulong and yang paling bongsu. Tak campur dengan anak-anak mereka-mereka. Can imagine la betapa meriah nya kalau raya kat klang.. That the sweetness kalau beraya with my dad. Tapi kat klang dh tak de grandparents. Dua-dua dh meninggal. And tak dapat nak braya dengan mama. Well,nak buat macam mane. This year turn papa. Last year dah turn mama.

Papepown, theme for this year, pink and yellow. Not really pink,tapi still can be considered as pink. And and and this time,aku and tiya pakai baju corak same. Nak jadik kembar betol la kononnya haha. Check out this pic.

Day 1:

 Muka keletihan selepas beraya 4 buah rumah
Day 2:
 Nampak macam aku sorang je yang mengikut tema. Tak kesah la. Janji raya!

Cantik tak? Cantik tak? Tangan pown nak beraya jugak haha.. Buat mase shopping kat jalan TAR Friday before Raya. Saja gedik nak pakai..Dua-dua tangan pakai inai..Sampai hari nie ada lagi kat tangan. Bayaran tuk lukis kat satu tangan RM5. Ada kat depan Mydin Jalan Msajid India. Pandai kan dyeorg lukis.
Oh,sebelum terlupa,selamat hari raya aidilfitri kepada sahabat2 yang dikasihi. Sorry kalau ada salah silap. So,0-0 ok? 


p/s: Duit raya tetap masyukkk ya! I loikeeee! hahahha  XOXO



Sunday, August 28, 2011

Akief

video
Sila lah senget kan kepala anda untuk melihat video nie :)

His personal data:
His name is Mohd Akief Hamizan. Age?One-year-old. He's my neighbor's son,the third one and he's soooooo cute. No doubt.So, enjoy the video!

Wednesday, August 24, 2011

Fact

Last week umi Dena ada bagi tau yang dia nak kad raya dari sume dormmate so dia boleh tampal kat dalam bilik dia..Aku pown macam excited la kan..Macam dulu-dulu,tulis kad pos kat kawan. Seronok giler la kan. Banyak kot kad-kad yang tersimpan kat rumah. It wouldn't be the same like sms,mms or even FB-ing. Kad raya ade sentimental value dia tersendiri. Imagine 10 years from now, you're sitting with your child (if any) while u read back your old card..Sweeeet kaann.. Seronok seronok seronok! *sambil melompat kegembiraan*

Tapi kannn tengah aku tulis kad raya for dena, then i realized i don't have skill to write card for people which i almost forgot mase excited time dena cakap nak card last week =,="


p/s: Macam mana aku nak tulis card untuk dak2 dorm yang laen.. Sheeegggaaannn laaaa... Sebab tue aku tak suke bagi kad birthday kat org heee...*orang yang tak reti meluahkan perasaan macam nie la jadinya*XOXO

Sweeeeeeeeeeett..



Pilot

Tengah relax-relax,tiba-tiba teringat angan-angan mase sekolah dulu-dulu. Biasa la zaman bebudak kan (sampai sekarang pun berangan kannnn tira oi haha) . The most thing yang aku ingat kan aku nak kahwin dengan pilot huuu... Aku suke pilot sebab aku suke tengok laki yang pakai baju pilot. Ala,yang kaler putih tuueee..Smart kannn..Yang tak berapa nak hensem pown tros jadi hensem hahha. Ingat lagi mase pegi ke Kota Kinabalu dulu terserempak dengan pilot hensem kat dlam lift..Mau cair tengok dia baaa (^_^).

As time goes on, pikir-pikir balik, payah la kalau dapat suami pilot. Bukan ape,dyeorg nie dah la jenis travel around the world, then i have to wait for him to come back home after days travel. How would i feel kan. Kena tinggal sorang kat rumah. Memang tak la kan. Finally i decided i don't wanna marry pilot...Tapi3 kan,kalau dah jodoh tak boleh la nak tolak kaannn :)



p/s:Semalam Fatima Syarha,penulis novel Tautan Hati datang UIA Nilai bagi talk about C.I.N.T.A. Best giler. Kalo pasal cinta jer mesti penuh mosque hall tue..Kenape ek??hahha..Pe pown,she's the best la!XOXO


Tuesday, August 16, 2011

PaMa are awesome!

Every people will definitely experience awesome mama and papa. It's only how you looking at them. As for me, my parents are the most awesome people that i have ever known.

Example:

Mama:
Adik got fever last week,precisely on Saturday. As i mentioned before in my blog, I'm the one who taking care of her. Yes, we are twin. Usually after one got fever, then another one will get fever soon. As my mom getting worried. she bought us drinking water bottles ( 12 small bottles,6 big bottles) to make sure we do not  get fever again. She said, she worried when we boil water from tap water directly because it's dirty and it's directly from tank. So, dia dah tak benarkan kteorg untuk masak air except we want hot drink..Awesome kan mama!

Papa:
Every morning, my papa will wake me up for sahur..Sweeeetttt kan? haha.. Tak payah nak set alarm pagi-pagi because i know he will wake me up without missed even one day hee..Not only to me, adik pun papa kejut jugak.. And and and setiap kali exam or test or quiz, he's the one that i will call to. Because he always gives  me courage and believing in me. Selalunya i will say like this to him,'Papa, kakak takut la. Jap lagi kakak ada test Economics.Kakak tak suka economics!'. Papa akan reply,' Orang takut nak test selalunya dah bersedia. So,kakak boleh buat punya lah.' He never bored to say that word to me. Even i didn't get a good result pun, he will say like,'It's ok la kak,next time usaha lagi ok?' Papa is awesome!


p/s: If parents play their role as parents, broken family would never be the reasons why you cannot succeed and away from track of life. Isn't it?  :) XOXO

Friday, August 12, 2011

Ramadhan oh Ramadhan!

Hey, i think it's not too late for me to wish you all 'Happy Fasting'.
Setiap kali muncul nya Ramadhan *sambil meletakkan tangan di dada*, tanya la hati,apa yang kita mahukan sebenarnya. Adakah,

A) Makanan yang sedap-sedap seperti yang terdapat di buffet or bazar?
B) Raya dah dekat? *hee*
C) Diet? *girls*
D) Meningkatkan iman and pahala yang sedia kala sedikit *ouch*
E) Waktu untuk menunjuk-nunjuk yang kita puasa *huu*
F) Puasa sebab semua org puasa or ada orang yang suruh or takut dipandang serong oleh org sekeliling?
G) The worst part, NOTHING???? huuuu,yang nie paling bahaya

Apa pun yang ada dalam hati kita hanya kita yang tau. Kalau kita cakap kita puasa kerana Allah tapi sebenarnya malu dengan masyarakat pun bukan orang tahu kan. Kalau aku pun, aku pun tak tau samada hangpa tipu ka tak. Bak kata nenek moyang kita la kan, 'Rambut sama hitam,hati siapa yang tahu kan'. Ish, bahaya tue.( tertiba terlintas, 'habis yang rambut blonde tue macam mane??' hehe)

Lagipun apa gunanya Allah ciptakan bulan ramadhan dengan melimpah-ruah pahala yang akan diberi kalau kita rase bulan ramadhan sama sahaja dengan bulan-bulan yang lain? Banyak manfaat kot. Antaranya, pahala yang berlipat-lipat-lipat-lipat kali ganda. Mane nak dapat beb..And lagi satu kita more alert dengan azan haha. Yang nie pown manfaat kot. Selama nie tak pernah amek peduli, tiba-tiba bulan ramadhan korang duk sebok tanya maghrib pukui bape kat kawan. kan kan?Eleh, betul la tue hee.

Kalau kat dunia kita simpan duit untuk kesenangan akan datang, pahala pulak untuk dunia kita selepas nie. Nak kata kita nie pahala kita dh cukup untuk di bawa ke sana,memang tak la kan. Orang alim ulama pun takut, apatah lagi kita yang memang jauh dari kesempurnaan. So, kita kena la berebut peluang ini untuk mendapat reward. Untung lah terutamanya bagi yang dapat bertemu dengan malam lailatulqadar, iaitu malam yang lebih dari seribu malam. Huish, seronok tue. Apalagi, let's start increasing our good deed and iman toward Allah. Get the sweetness of Ramadhan itself. InsyaAllah.




p/s: Ramadhan is just Ramadhan if we didn't do anything in this month. Such a waste. :) XOXO

Hurt

When I said I miss you, it means I really do miss you so much. I can't hold it back. It feels like stabbing a nail inside your heart and you cannot pull it out. Your name is still there since from the very beginning and never fade away. The more i think about it, the more the nail hurting me. Great, what you have done to me?!



Wednesday, August 10, 2011

Until I find you again

Lately I've been trying
To fill up my days since you're gone.
The speed of love is blinding,
And I didn't know how to hold on.
My mind won't clear.
I'm out of tears.
My heart's got no room left inside.

How many dreams will end?
How long can I pretend?
How many times will love pass me by,
Until I find you again?

Will the arms of hope surround me?
Will time be a fairweather friend?
Should I call out to angels,
Or just drink myself sober again?
I can't hide, it's true.
I still burn for you.
Your memory just won't let me go.

How many dreams will end?
How long can I pretend?
How many times will love pass me by,
Until I find you again?

I'd hold you tighter,
Closer than ever before.
Yeah.
No flame would burn brighter,
If I could touch you once more,
Hold you once more!

How many dreams will end?
How long can I pretend?
How many times will love pass me by, until I find you again?
'till I find you again..


By: Richard Marx :)

Saturday, August 6, 2011

Am i not good enough for him OR he's not good enough for me?? I keep asking myself every single day, and i still don't get the answer yet it hurt-me-inside. Ok, enough. Move on.

Hari nie Tiya tak sihat. Muntah-muntah 3kali and demam. Pagi-pagi lagi dah bawa dia pergi jumpa doktor. Doktor kata,muntah tue symptom demam dia. So, doktor bagi dia ubat tahan muntah and ubat demam. Satu hari dia tidur. Tak pernah dia demam teruk macam nie. Mama pulak kena pergi service kereta. Tinggal kami berdua kat rumah. Siapa kena jaga tiya?? Mestila aku kan. Dahla aku sorang je yang ada untuk jaga dia. Kaknan and kakngah balik Besut, berpuasa dengan tokwan and tokki untuk beberapa hari ini. Aku pun jaga la tiya, kemas rumah, jemur kain. Huh, memang penat la kan buat kerja to-ang to-ang. Bakal isteri mithali??*insyaAllah hahaha* and one more thing, everyday i keep falling in love with this one song, 'River flows in you' by Yimura. Tiba-tiba gedik nak main piano pulak kan. Aku pun bukak la YouTube and search for lagu nie la untuk belajar piano punya version.

5minit yang pertama-semangat

10minit-pening

15minit-give up haha

By the way,
Mission for this Ramadhan:
Increase my love toward Allah and His Messenger, Increase my Iman, focus on doing 'Ibadah, Tarawikh everyday, being a good Muslimah and also a good girl to my mom and dad.


p/s: Thanks friends for always stand by my side especially when i really need you. You all are awesome,doublesome and triplesome la! Muah3 tuk korang XOXO

Friday, August 5, 2011

Simple effort

Simple effort sometimes can bring people a big happiness. Don' believe it? Here the examples that I had given for you people.

1)Between teacher and student:
Without the student realized, teachers feel very happy when they see their students excited in seeking knowledge especially in their class. It is simple isn't? It doesn't need your energy. All you need is sit it the class with a smiling face and focus what they teach. As easy as peanut hee~



2)You and your special one (Parents, Friends, etc)
They don't need your money. All they need is your love. It doesn't cost you a lot in order to show your love toward them. You don't have to pay for hundred ringgit just for showing your love Nowadays, everybody has cellphone, even 3-years-old little child has it. One sms only take 20sen. Did you saw word 'ONLY'??? Yes, only 20sen for one sms - kalau lain rangkaian. It is too cheap compared to the cost of your clothes. You can text them everyday. Like, "Mama sihat tak? Dah makan ke belum? Love you ma". or " Selamat berbuka :D" . Simple effort right? Just 30seconds everyday to let them know that you care for them and you will be there when they need someone.







p/s: Say ' I love you' to your beloved one and even to Allah in every single day. After all, what was more important, in the end, than love? XOXO



Saturday, July 30, 2011

Sorry

Suddenly i realized something. Everything that i did before, I'm hurting others feeling actually, even i didn't mean it. Seriously. I'm sorry, mian-he, maaf. But i don't think it is enough to heal your feeling.







p/s: When I say sorry, I do mean it :'( I'm such a bad girl. 'Bad' is not enough to describe me.

Thursday, July 28, 2011

What wrong with me? :D

Today i'm going to see someday. A-long-long-lost-friend. And i'm nervous. Seriously. If just i could cancel it but it just only if. It will never happen haha. This is what i waiting along this time. So, all the best Tira :)

Changing me

I got sunshine in my pocket
I gotta sucha whatta perfect day
I'm feelin kinda worth it
Says the smile on my face
It's written on my face

I dont know where I'm goin
but i'm bound to see
what i'm capable of bein
if the worlds takin me
and i know, he knows, she knows, we know
cant change history, but history is what's changin me

hey, it's changin me

I got my heart tied in my locket
I gotta dolla to my name
I made em both a promise
that they're not gonna go to waste
no not today

I dont know where I'm goin
but i'm bound to see
what i'm capable of bein
if the worlds takin me
and i know, he knows, she knows, we know
cant change history, but history is what's changin me

changing me
changing me

I dont know where I'm going
but i'm bound to see
what i'm capable of being
if the worlds takin me
and i know, he knows, she knows, we know
cant change history, but history is what's changin me


By: Cady Groves

Wednesday, July 27, 2011

Sometime it's hard when we dream about something but it's seem impossible to catch and killing me inside.
Sometime I wanna pray to God,wishing it never happened before but I'm afraid. 

Monday, July 11, 2011

SugarFlours

Hye everybody! Hari nie aku telah menyiapkan 1 daripada 1000 kerja yang aku ada iaitu interview any owner of the shop. Ini project accounting. Benda nie ala-ala Rancangan Perniagaan (RP) subject Pengajian Keusahawanan (PKU) for student Perdagangan dulu time form 5. Kalau budak-budak TIKLians memang tahu la. Kteorang memang famous dulu dengan RP-RP nie haha.. Basically, project nie visual business la. Tak buat betul-betul pun. Just preparation for starting the business but we have to imagine our self as entrepreneur. We to prepare all the income statement, cash flow, and ending with balance sheet and present it in front of 3 panels. Nak tau sama ada project kteorg nie berjaya ke tak,depends on panels. Kalau dyeorg rasa kteorg punye interesting, so markah banyak la tuk project nie.

Me as Operating manager 1, our CEO and admin. Manager

Ok, back to this topic. So, we went to Bangi for interviewing owner of the Bakery. Yes, my group choose bakery for our business. Kteorg chose Sugarflours as kteorg punya rujukan. Kedai dia sejuk giler and cantik giler! Semua-lah giler haha. Best sangat-sangat korang. Yang paling best ialah owner of this bakery is a Malay and woman who finished her Degree of Accounting at UK. ACCA kot. Rasa nak menangis tengok perkataan ACCA tue haha. ACCA is stand for the Association of Chartered Certified Accountants. Professional kot. Paper-paper sangat la susah. Salute la dengan Mrs. Norawati Abu Bakar nie. Business anda sangat menarik!

Tapi kalau korang interest nak belajar decorating for cake, korang boleh attend kelas dia. Buka la facebook Sugarflours untuk maklumat lanjut.

 Ini hasil kreativiti student-student yang belajar kat situ
Ini tempahan dari customer

p/s : Seronok dapat makan dengan mama tadi! MUAH-MUAH la mama.Rindu mama sangat-sangat!

Saturday, July 9, 2011

F.R.I.E.N.D

Damn,suddenly i miss her so much even it's like thorn in my heart. Tira,please forget her. Like what Tiya said before,
'If this is the way you want express your 'appreciation' as friend,
Then I rather have none'. 

Its refers to that girl of course. But still, I do miss her :(  Ya, maybe i'm not strong enough to get through this.. As for now, I have my own best friend that not every people get this opportunity to experience. TWIN. The greatest thing that ever happen in my life.




But,

Endlessly


p/s: Gambar masa kecik tue time kteorg celebrated our 7th birthday.


Thursday, July 7, 2011

Yes,i'm hurt.
But i know there will be someone who care for me. I just knew it.


Someone said, i'm the girl wearing pink shirt :)





p/s: I can't wait for upcoming event with group 905 and 906 next Friday    XOXO

Friday, July 1, 2011

Don't worry,be happy

Assalamualaikum...
Currently i'm at home. Yesterday afternoon I had replacement class for Computer2. Letih kot. Semua orang dah balik rumah, kteorg pulak stuck kat UIA tue sebab ada kelas ganti. From 2.30 until 4.30 ( finished at 4.10, i'm glad). So, my dearest sisters la aku yang ambil aku dekat UIA. Masuk je kereta kakak-kakak marah aku sebab turun lambat haha. Tak lambat pun. Cuma aku taknak tunggu bawah sebab panas la. Dyeorg sampai barulah aku turun, betul tak?

Sebab mereka marah? Nak ajak tengok wayang cerita 'Monte Carlo' pukul 6! Risau tiket habis *ala-ala citer transformer yang dah habis tiket sampai pukul1 pagi *, dyeorg booked la, tapi tak sempat pun nak ambil tiket tue pown haha. Tak ramai pown yang tengok. Jalan cerita boleh tahan,2 hours and 30 minutes. Girls la yang suka compared to boys. Girls punye cerita...Boys tak layan punya haha. By the way, on our way home, aku terdengar lagu "Don't worry,be happy" by Bobby McFerrin. Never heard of it before, isn't? haha. Sebab dia penyanyi lama. I love Oldies songs. Latest songs pown layan,but i prefer the old one. I know you exhausted with daily activities. So, hear this song to make you feel relief and enjoy this song!

video

p/s: Next week ada two quizzes- Accounting 2 and Economics. All the best for me. XOXO

Tuesday, June 28, 2011

7 Things

Hai,tajuk kali macam tajuk lagu Miley Cyrus kan? haha.. Opps lupa, assalamualaikum semua! Today I would like to tell you 7 things about me that you might do not know. Ya, seriously. Ramai sebenarnya tak tahu tentang aku yang sepenuhnya.

1. Aku nie ibarat tortoise. Macam Tora and Tomin ( My Sweet Tortoises) kat rumah hehe.. Why? Because, it's hard at the outside,but very soft inside.

2. I have twin and I'm the older one. I'm 4th from 5th princesses. And the oldest is already 27-years-old and single and available and she's a doctor in HUKM.

3. I used to tell myself to find BF friends before I finish my degree approximately  four  years from now.

4. Kalau orang yang baru kenal aku, mesti dia akan make an assumption that i'm a soft-personality, girlish. HAHAHAHAHAAHA.* BIG laugh for this one*. But i'm not.Totally not at all. There was once i cut my hair like boy's, my mom said," Mama ada Boboy la kat rumah". That the worst part ok.

5. I have  two houses. One for my dad and one for my mom * ala2 lagu kanak-kanak tapi lupa tajuk dia* haha.


6. It's hard for me to love or care somebody,but once i did, I'll love and care her/him very much. I promise you, i'll always  try to stand by your side ^_^


7 Last but not least, aku ini pelupa orang nya haha. Tapi bukan nyanyuk tau. If i meet somebody new, it will take a few time to ask her/his name ( every time i meet her/him ). So, sorry kepada sesiapa yang aku selalu lupa nama dia.Bukan sengaja,tapi nak buat macam mana kan. Peace yo!






p/s: Entry ini di buat selepas ada request from somebody. Sorry la, ini je yang termampu.haha XOXO

Sunday, June 26, 2011

Special date

Hai! Hari ini genap 2 bulan since my birthday. Ok, sebenarnya tak ade kena mengena dengan aku pun. Hari nie birthday NADRAH ANISAH! Yay! Nad, happy birthday to you..Sweet tak semalam Tira and Ieka call? haha.. Sorry lah tak ada hadiah. Nad jauh sangat la. Takpe2, nanti kat gombak kita celebrate ramai-ramai tapi yang tue birthday tahun depan la hehe.. Tahun nie tak sempat la..

Nad, rindu nad sangat-sangat-sangat. Tira and Ieka and Lily dah giler dah duduk dorm nie. Especially, Tira and Ieka la..Gelak berdua macam tak ingat dunia  ^_^. and nie Wanie ade. Ok, kira dah tambah ahli lagi untuk menggila haha. we always miss our sweetest memory and your laugh :D.


Inside every older person
is a young person
wondering what the hell happened !
Happy 19th Birthday.

p/s: Hope you read my entry for this time.. Love you Nad! XOXO

Thursday, June 23, 2011

Memory

Hai, Assalamualaikum... Minggu ini aku agak busy la..Tak busy mana pun tapi,bila dah lecturer bagi 'hostel'work, itu yang rasa busy. Banyak pulak. Sem nie final sem kat asasi, so naturally mesti subjects is tougher compared to previous sem,kan? Next week akan ada 4 QUIZZES ok. 4 different subjects pulak. 

Ok, maybe aku yang melebih-lebih haha.. Entah la,cuak la. First quiz for this sem. Different subjects lain format kan? Tengah tension2+risau yang melanda,tiba-tiba mak aku called semalam nak minta aku balik untuk temankan dia malam dia. She's alone. Kesian kan. Walaupun aku rasa i had a lot thing to do tapi bila sampai kat mama, memang sanggup buat ape sahaja untuk dia. Mak hanya ada satu kn. Then,aku  pun balik la. Pagi ini entah nape rasa cuak semacam nak masuk hostel. Rupa-rupanya instinct ku betul. MAK CIK GUARD (MCG) tunggu kat depan pagar haha. Nasib baik mama parking jauh sedikit dari pagar. Memang mak guard tue tak nampak la.Dia pun menjalankan tugas dia la dengan ,menyoal-siasat :

MCG : Kamu dari mane nie?
Me: Saya? Dari dataran

 Muahahahhaha..memang cuak owh.Kesian kat MCG tue aku tipu. Serba salah jugak la-orang tak biase menipu kn haha..Tapi nak buat macam mne. Tak kan nak cakap, 'Saya dari rumah'? or 'Saya teman mak saya tidur kat rumah? haha..Mahu melayang surat saman. Dah la tak bagitau fellow. Ok,UIA nie macam asrama sekolah okay. Siap ada fellows bagai and kalau nak keluar kena bagitau MCG atau fellow tue sendiri.




Mesti pelik kan kenapa gambar nie di-upload haha. Sebenarnya masa kat rumah malam tadi,aku menyelongkar laci album aku. Terjumpa pulak gambar nie. Ya Allah, sumpah rindu masa sekolah. Gambar nie was taken when we were in form4. Sneak out keluar dari kelas semata-mata nak tangkap gambar nie untuk dijadikan kenangan. Well, memang betul pun. Memang memory giler2 kowt, Yang sebelah kiri sekali tue, Syaza Syawani, followed by  me, Ain Farhana, Aini Syahirah and Nur Aisyah Ramlan. My bestie, Aini and Syaza and also Faiqah-dia tak ada dalam gambar sebab dia tak suka bergambar tapi always in my heart, RINDU RINDU RINDU!!!!! SUMPAH! XD



p/s: Nape la kita tak tangkap gambar BANYAK2 masa sekolah? Kalo tak,mesti penuh album aku and STILL serba salah dengan MCG ^_^

Wednesday, June 15, 2011

Donate blood for the 2nd time

Hai, hari ini aku derma darah lagi..Last year first time aku derma darah pada 11 Nov 2010. Best.. Tak tau kenapa. Maybe sebab aku suka tengok darah mengalir kot haha. But the point is, I do love donating my blood. Tapi kali ini sakit sikit la. Entah kenapa, darah tak nak keluar. Habis nurse tu godek-godek jarum tue supaya darah keluar. Sakit kot. Darahnye keluar, tapi slow pulak and dapat separuh bag je. Nurse tue pown tanye,

Nurse  :  Awak nak derma darah lagi ke? Darah nie cukup untuk anak kucing je..
Karela :  Hah? Sikit sangat ke darah saya.. Ok lah, boleh jugak. Alang-alang dah derma, biar lah banyak sikit
Nurse  :  Tapi kena cucuk belah kiri. Erm, kamu nie ikhlas ke tak nak derma darah nie?
Karela :  Ikhlas la. Mane la saya tau nape darah tak nak keluar.
Nurse  :  Lain kali buat kerja rumah,masuk dapur. Barulah salur darah besar kamu timbul.
Karela :  Saya masuk la dapur tue.
Nurse  :  Masuk tue memang la masuk. Buat kerja nya tak.

Hai, bersabar jela ngan nurse nie haha. So, aku pun kena cucuk belah tangan kiri pulak. Darah tangan kiri pown slow jugak.

Nurse   :  Salur darah kamu ni kecil la.. Saya tak dapat jumpa salir darah kamu,

Sedihnya!!! Habis bengkak-bengkak dua-dua belah tangan :( .



Taken by Awatif

Then, there was an uncle said this to me, " Lain kali minum air banyak-banyak. Elok untuk darah. Lagipun derma darah nie elok untuk hati and jantung kita sebab darah semakin bersih."
Plus, donate is very noble act. We can help other muslim that need blood from muslim's blood. Isn't it?

video


p/s : Thanks and congrates awatif for accompanied me and also donate your blood for the first time.
This is Awatif.
Her blood flew out very fast. Jealous~ XD

Tuesday, June 7, 2011

Little Stalker

Stuck in the dorm,just both of us,me and ieka.scary isn't it? haha..We were doing nothing except for stalking other people's blog yang sangat2 menyeronokkan especially for the girls. Apa lagi, mestilah about fashion! YAY! :D

FYI, blog nie one of the famous blogs in Malaysia when it comes to fashion. They already interviewed by Wanita Hari Ini (WHI) in tv3 and also radios. As Maria Elena's blog, blog nie banyak videos yang very useful to girls like how to wear shawl properly, and etc. Dia nie famous dengan videos. Bukan je dia share ilmu, tapi dye nie juga seorng engineer. Apart from that, other member of the group, Shea, loves photography and sells vintage fashion which she and other members have their own boutique, Pastelina. Bawah nie antara gambar yang di ambil dari blog mereka. Rasanya ramai yang dah pernah terjah blog-blog dyeorang. Yang tak pernah, rajin-rajinkan lah diri anda untuk melawak ye..


One of the pictures was taken from their blog

Cantik kan?


Ok, now i'm craving to buy new cloth haha. This evening, I went to a new shop nearby with UIA which they selling jubah, cardigan, brooches, and baju kurung. There was a jubah keeps calling me to buy it. Unfortunately, i didn't buy that gorgeous little jubah . No money la haha. Duit scholar pun tak masuk lagi. So, kenala bersabar sedikit. This remind me to a green skirt yang tak-jadi-nak-beli-and-now-i-feel-regret-for-not-buying-it kat pasar last month :( .
Lebih kurang la skirt dia ( away better than this one :D )

p/s : Tajuk macam tak kena sangat je haha. Biaq pi na (^_^)    XOXO

Saturday, June 4, 2011

La la la

Tanya sama pokok apa sebab goyang?
Nanti jawab pokok, angin yang goncang..

Tanya sama angin, apa sebab goyang?
Nanti jawab angin, tanya la awan.

Awan nanti kata, aku kandung air,
Sampai tempat sejuk, aku pun cair.

Ok, song disconnected haha..

Adele

Adele is one of my favaorite singers that i adore her music so much. Not many people know about Adele. She not famous yet in Malaysia but coming soon with her latest song which is "Rolling in the deep". Mix.fm keeps playing song i think. The special things about her is her genre and of course her voice. The calmness, serenity in her lyrics ( a few song)- love it!




Her face like Serina- Chef Wan's daughter haha

This is list of Adele's songs that i know:

  1. Someone like you
  2. Rolling in the deep
  3. Make you feel my love
  4. Take it all
  5. Set fire to the rain
  6. Chasing pavement
  7. Don't you remember
  8. He won't go
  9. Cold shoulder
  10. One and only
  11. Lovesong
  12. I'll be waiting


Click here if you interested to know her..

p/s : Baru lepas beli kain baju raya. Theme for this year- Yellow and Batik. Baju kurung for first day of raya will be the same as my twin's. Oh my, i already getting embarrassed right now haha. (^_^).

Monday, May 16, 2011

3 IDIOTS

Did anyone ever watched this movie? Me!! haha..
I love this movie sooooo much! 
Basically, it teached us about life..

Synopsis:
Farhan Qureshi (R. Madhavan), Raju Rastogi (Sharman Joshi), and Rancchoddas "Rancho" Shyamaldas Chanchad (Aamir Khan) are three engineering students who share a room in a hostel at the Imperial College of Engineering, one of the best colleges in India. While Farhan and Raju are average students from modest backgrounds, Rancho is from a rich family. Farhan wants to become a wildlife photographer, but has joined engineering college to fulfil his father's wish. Raju on the other hand wants to uplift his family fortunes. Rancho is a wealthy genius who studies for the sheer joy of it. However, Rancho's passion is for knowledge and taking apart and building machines rather than the conventional obsession of the other students with exam ranks. With his different approach Rancho incurs the wrath of dean of college, Professor Viru Sahastrabudhhe (ViruS) (Boman Irani). Rancho irritates his lecturers by giving creative and unorthodox answers, and confronts ViruS after fellow student Joy Lobo hangs himself in his dormitory room.Meanwhile, Rancho also falls in love with ViruS' medical student daughter Pia (Kareena Kapoor) when he, Raju and Farhan crash her sister's wedding banquet in order to get a free meal, in the process further infuriating ViruS.

But what will happen next? Did Rancho manage changing his friends and lecturers? haha.. WATCH THIS MOVIE IF YOU HAVEN'T WATCH IT YET!

 Cover album ( I think)
They look so cute with that EARS especially Aamir Khan


p/s: Aamir Khan looks so young in this movie. i love Sharman Joshi

Monday, May 9, 2011

Wanie,wanie....

Mesti bangga wanie tengok post yang kali nie (^_^) Kenapa dia special sangat sampai aku buat cerita pasal dia nie haha.. Since last Thursday, Wanie becomes crazy girl- crazy with Jay Park yang nyanyi lagu 'With You' yang sangat tak sedap! (sori Wanie hehe) Tak faham part mane yang sedapnye. I don't get it! Sampai nak pergi exam EPT pown sibuk nyanyi 'i need BOO,get to see you BOO', sampai dormmates rakam suara dia mase otw pergi Tesco. 'Sedap sangat' hahahahhaa..


Click here to hear the song! :D



p/s:Mesti rindu kat Wanie lepas nie. Marissa and Nad pown.

Saturday, May 7, 2011

Why baby??



I'm extremely sad right now..Why you do this to me Baby? Baby,please come back to me.. I miss you soooo much.. :(






p/s: Athira, be patient. Wait until next week. I'm sure Baby will be ok.. Until that moment come, i will wait for you patiently. Can't wait to see you :) Baby



Wednesday, April 27, 2011

Expressive Corner G905

video

This video was taken by Miss Syahirah, my English teacher, which she is very sporting and loving teacher EVER!

Actually, we were doing choral reading+speaking.. I really proud to be apart of this group. Amazingly, we practiced for Expressive Corner just in 2 days.

Well, if you want read-along with my team, I have provided the reading text~:D

The thunder and lightning,
Here we come,
Ladies and gentlemen,
We the children of today,
Present to you,
'A Better Tomorrow'.



Malaysia is a multiracial country,
A country that belongs to all Malaysians,
With a shared history and a belief in a shared future.
A cultural melting pot,
A unique heritage of different races,

Selamat Hari Raya,
Gong Xi Fa Cai,

Deepavali Vatukel,
A harmonious blend unlike any in the world,
Malaysia,
Truly Asia.



Malaysians love their food,
The ménu for breakfast, lunch and dinner,
Will be as varied as its people,
Popiah, Char Kuey Teow,
Roti Canai, Nasi Lemak, And,
Dey macha, teh tarik one!
Don't forget the king of the fruits - the Durian!

Eeeeewww,
Nice laa,


From kereta lembu to Inspira,
Komuter,
Monorails and,
Believe it or not?!
RM10 air tickets to Bali,
Now,
Everyone can fly,
Travelling has now become a breeze,
Our famous Petronas Twin Towers,
Wow


We the youths of Malaysia,

Want, forward-thinking Malaysians,
Let's work together,
Hand in hand,



To create a better tomorrow,
One voice,
One hope,
One Nation,
One MALAYSIA!



Pic: Madam Dalina with his Mr.Choc!

This gorgeous lady is my another English teacher! She is the one who teaches us about life since she always shares her experience when she was in UK. We spent the whole evening to share story about our lives.. We were sooo happy. Thanks madam. :)

Tuesday, April 26, 2011

Officially 18th oppsss 19th! :D



Wah this feeling is soooo great that i cannot tell other people about this feeling. I feel glad+happy+sad at the same time. Maybe because i'm getting older ( one year before becomes an adult ) haha. Well my sweet dormmates had celebrated my birthday the night before- 25 April 2011 at Pizza Hut! I felt soo excited before i found out my chubby pic! NO! NO! NO! it cannot be happening hahaha. 


 Me, Lily and Nad
 Love you all~
Friends from and until  Heaven :) -ayat Nad- 
 Gemok (me)!haha
 Cake : Given by Wani
 From the left : Wanie, Marissa And Ieka
Empty plates before ate 
 First slice - mine
 Hawaian Chicken Nyum-nyum!
 Pepsi Cola, Ice cream soda :D
In front of Pizza Hut- Saranghae!