Tuesday, June 28, 2011

7 Things

Hai,tajuk kali macam tajuk lagu Miley Cyrus kan? haha.. Opps lupa, assalamualaikum semua! Today I would like to tell you 7 things about me that you might do not know. Ya, seriously. Ramai sebenarnya tak tahu tentang aku yang sepenuhnya.

1. Aku nie ibarat tortoise. Macam Tora and Tomin ( My Sweet Tortoises) kat rumah hehe.. Why? Because, it's hard at the outside,but very soft inside.

2. I have twin and I'm the older one. I'm 4th from 5th princesses. And the oldest is already 27-years-old and single and available and she's a doctor in HUKM.

3. I used to tell myself to find BF friends before I finish my degree approximately  four  years from now.

4. Kalau orang yang baru kenal aku, mesti dia akan make an assumption that i'm a soft-personality, girlish. HAHAHAHAHAAHA.* BIG laugh for this one*. But i'm not.Totally not at all. There was once i cut my hair like boy's, my mom said," Mama ada Boboy la kat rumah". That the worst part ok.

5. I have  two houses. One for my dad and one for my mom * ala2 lagu kanak-kanak tapi lupa tajuk dia* haha.


6. It's hard for me to love or care somebody,but once i did, I'll love and care her/him very much. I promise you, i'll always  try to stand by your side ^_^


7 Last but not least, aku ini pelupa orang nya haha. Tapi bukan nyanyuk tau. If i meet somebody new, it will take a few time to ask her/his name ( every time i meet her/him ). So, sorry kepada sesiapa yang aku selalu lupa nama dia.Bukan sengaja,tapi nak buat macam mana kan. Peace yo!






p/s: Entry ini di buat selepas ada request from somebody. Sorry la, ini je yang termampu.haha XOXO

Sunday, June 26, 2011

Special date

Hai! Hari ini genap 2 bulan since my birthday. Ok, sebenarnya tak ade kena mengena dengan aku pun. Hari nie birthday NADRAH ANISAH! Yay! Nad, happy birthday to you..Sweet tak semalam Tira and Ieka call? haha.. Sorry lah tak ada hadiah. Nad jauh sangat la. Takpe2, nanti kat gombak kita celebrate ramai-ramai tapi yang tue birthday tahun depan la hehe.. Tahun nie tak sempat la..

Nad, rindu nad sangat-sangat-sangat. Tira and Ieka and Lily dah giler dah duduk dorm nie. Especially, Tira and Ieka la..Gelak berdua macam tak ingat dunia  ^_^. and nie Wanie ade. Ok, kira dah tambah ahli lagi untuk menggila haha. we always miss our sweetest memory and your laugh :D.


Inside every older person
is a young person
wondering what the hell happened !
Happy 19th Birthday.

p/s: Hope you read my entry for this time.. Love you Nad! XOXO

Thursday, June 23, 2011

Memory

Hai, Assalamualaikum... Minggu ini aku agak busy la..Tak busy mana pun tapi,bila dah lecturer bagi 'hostel'work, itu yang rasa busy. Banyak pulak. Sem nie final sem kat asasi, so naturally mesti subjects is tougher compared to previous sem,kan? Next week akan ada 4 QUIZZES ok. 4 different subjects pulak. 

Ok, maybe aku yang melebih-lebih haha.. Entah la,cuak la. First quiz for this sem. Different subjects lain format kan? Tengah tension2+risau yang melanda,tiba-tiba mak aku called semalam nak minta aku balik untuk temankan dia malam dia. She's alone. Kesian kan. Walaupun aku rasa i had a lot thing to do tapi bila sampai kat mama, memang sanggup buat ape sahaja untuk dia. Mak hanya ada satu kn. Then,aku  pun balik la. Pagi ini entah nape rasa cuak semacam nak masuk hostel. Rupa-rupanya instinct ku betul. MAK CIK GUARD (MCG) tunggu kat depan pagar haha. Nasib baik mama parking jauh sedikit dari pagar. Memang mak guard tue tak nampak la.Dia pun menjalankan tugas dia la dengan ,menyoal-siasat :

MCG : Kamu dari mane nie?
Me: Saya? Dari dataran

 Muahahahhaha..memang cuak owh.Kesian kat MCG tue aku tipu. Serba salah jugak la-orang tak biase menipu kn haha..Tapi nak buat macam mne. Tak kan nak cakap, 'Saya dari rumah'? or 'Saya teman mak saya tidur kat rumah? haha..Mahu melayang surat saman. Dah la tak bagitau fellow. Ok,UIA nie macam asrama sekolah okay. Siap ada fellows bagai and kalau nak keluar kena bagitau MCG atau fellow tue sendiri.




Mesti pelik kan kenapa gambar nie di-upload haha. Sebenarnya masa kat rumah malam tadi,aku menyelongkar laci album aku. Terjumpa pulak gambar nie. Ya Allah, sumpah rindu masa sekolah. Gambar nie was taken when we were in form4. Sneak out keluar dari kelas semata-mata nak tangkap gambar nie untuk dijadikan kenangan. Well, memang betul pun. Memang memory giler2 kowt, Yang sebelah kiri sekali tue, Syaza Syawani, followed by  me, Ain Farhana, Aini Syahirah and Nur Aisyah Ramlan. My bestie, Aini and Syaza and also Faiqah-dia tak ada dalam gambar sebab dia tak suka bergambar tapi always in my heart, RINDU RINDU RINDU!!!!! SUMPAH! XD



p/s: Nape la kita tak tangkap gambar BANYAK2 masa sekolah? Kalo tak,mesti penuh album aku and STILL serba salah dengan MCG ^_^

Wednesday, June 15, 2011

Donate blood for the 2nd time

Hai, hari ini aku derma darah lagi..Last year first time aku derma darah pada 11 Nov 2010. Best.. Tak tau kenapa. Maybe sebab aku suka tengok darah mengalir kot haha. But the point is, I do love donating my blood. Tapi kali ini sakit sikit la. Entah kenapa, darah tak nak keluar. Habis nurse tu godek-godek jarum tue supaya darah keluar. Sakit kot. Darahnye keluar, tapi slow pulak and dapat separuh bag je. Nurse tue pown tanye,

Nurse  :  Awak nak derma darah lagi ke? Darah nie cukup untuk anak kucing je..
Karela :  Hah? Sikit sangat ke darah saya.. Ok lah, boleh jugak. Alang-alang dah derma, biar lah banyak sikit
Nurse  :  Tapi kena cucuk belah kiri. Erm, kamu nie ikhlas ke tak nak derma darah nie?
Karela :  Ikhlas la. Mane la saya tau nape darah tak nak keluar.
Nurse  :  Lain kali buat kerja rumah,masuk dapur. Barulah salur darah besar kamu timbul.
Karela :  Saya masuk la dapur tue.
Nurse  :  Masuk tue memang la masuk. Buat kerja nya tak.

Hai, bersabar jela ngan nurse nie haha. So, aku pun kena cucuk belah tangan kiri pulak. Darah tangan kiri pown slow jugak.

Nurse   :  Salur darah kamu ni kecil la.. Saya tak dapat jumpa salir darah kamu,

Sedihnya!!! Habis bengkak-bengkak dua-dua belah tangan :( .



Taken by Awatif

Then, there was an uncle said this to me, " Lain kali minum air banyak-banyak. Elok untuk darah. Lagipun derma darah nie elok untuk hati and jantung kita sebab darah semakin bersih."
Plus, donate is very noble act. We can help other muslim that need blood from muslim's blood. Isn't it?

video


p/s : Thanks and congrates awatif for accompanied me and also donate your blood for the first time.
This is Awatif.
Her blood flew out very fast. Jealous~ XD

Tuesday, June 7, 2011

Little Stalker

Stuck in the dorm,just both of us,me and ieka.scary isn't it? haha..We were doing nothing except for stalking other people's blog yang sangat2 menyeronokkan especially for the girls. Apa lagi, mestilah about fashion! YAY! :D

FYI, blog nie one of the famous blogs in Malaysia when it comes to fashion. They already interviewed by Wanita Hari Ini (WHI) in tv3 and also radios. As Maria Elena's blog, blog nie banyak videos yang very useful to girls like how to wear shawl properly, and etc. Dia nie famous dengan videos. Bukan je dia share ilmu, tapi dye nie juga seorng engineer. Apart from that, other member of the group, Shea, loves photography and sells vintage fashion which she and other members have their own boutique, Pastelina. Bawah nie antara gambar yang di ambil dari blog mereka. Rasanya ramai yang dah pernah terjah blog-blog dyeorang. Yang tak pernah, rajin-rajinkan lah diri anda untuk melawak ye..


One of the pictures was taken from their blog

Cantik kan?


Ok, now i'm craving to buy new cloth haha. This evening, I went to a new shop nearby with UIA which they selling jubah, cardigan, brooches, and baju kurung. There was a jubah keeps calling me to buy it. Unfortunately, i didn't buy that gorgeous little jubah . No money la haha. Duit scholar pun tak masuk lagi. So, kenala bersabar sedikit. This remind me to a green skirt yang tak-jadi-nak-beli-and-now-i-feel-regret-for-not-buying-it kat pasar last month :( .
Lebih kurang la skirt dia ( away better than this one :D )

p/s : Tajuk macam tak kena sangat je haha. Biaq pi na (^_^)    XOXO

Saturday, June 4, 2011

La la la

Tanya sama pokok apa sebab goyang?
Nanti jawab pokok, angin yang goncang..

Tanya sama angin, apa sebab goyang?
Nanti jawab angin, tanya la awan.

Awan nanti kata, aku kandung air,
Sampai tempat sejuk, aku pun cair.

Ok, song disconnected haha..

Adele

Adele is one of my favaorite singers that i adore her music so much. Not many people know about Adele. She not famous yet in Malaysia but coming soon with her latest song which is "Rolling in the deep". Mix.fm keeps playing song i think. The special things about her is her genre and of course her voice. The calmness, serenity in her lyrics ( a few song)- love it!




Her face like Serina- Chef Wan's daughter haha

This is list of Adele's songs that i know:

  1. Someone like you
  2. Rolling in the deep
  3. Make you feel my love
  4. Take it all
  5. Set fire to the rain
  6. Chasing pavement
  7. Don't you remember
  8. He won't go
  9. Cold shoulder
  10. One and only
  11. Lovesong
  12. I'll be waiting


Click here if you interested to know her..

p/s : Baru lepas beli kain baju raya. Theme for this year- Yellow and Batik. Baju kurung for first day of raya will be the same as my twin's. Oh my, i already getting embarrassed right now haha. (^_^).