Monday, July 11, 2011

SugarFlours

Hye everybody! Hari nie aku telah menyiapkan 1 daripada 1000 kerja yang aku ada iaitu interview any owner of the shop. Ini project accounting. Benda nie ala-ala Rancangan Perniagaan (RP) subject Pengajian Keusahawanan (PKU) for student Perdagangan dulu time form 5. Kalau budak-budak TIKLians memang tahu la. Kteorang memang famous dulu dengan RP-RP nie haha.. Basically, project nie visual business la. Tak buat betul-betul pun. Just preparation for starting the business but we have to imagine our self as entrepreneur. We to prepare all the income statement, cash flow, and ending with balance sheet and present it in front of 3 panels. Nak tau sama ada project kteorg nie berjaya ke tak,depends on panels. Kalau dyeorg rasa kteorg punye interesting, so markah banyak la tuk project nie.

Me as Operating manager 1, our CEO and admin. Manager

Ok, back to this topic. So, we went to Bangi for interviewing owner of the Bakery. Yes, my group choose bakery for our business. Kteorg chose Sugarflours as kteorg punya rujukan. Kedai dia sejuk giler and cantik giler! Semua-lah giler haha. Best sangat-sangat korang. Yang paling best ialah owner of this bakery is a Malay and woman who finished her Degree of Accounting at UK. ACCA kot. Rasa nak menangis tengok perkataan ACCA tue haha. ACCA is stand for the Association of Chartered Certified Accountants. Professional kot. Paper-paper sangat la susah. Salute la dengan Mrs. Norawati Abu Bakar nie. Business anda sangat menarik!

Tapi kalau korang interest nak belajar decorating for cake, korang boleh attend kelas dia. Buka la facebook Sugarflours untuk maklumat lanjut.

 Ini hasil kreativiti student-student yang belajar kat situ
Ini tempahan dari customer

p/s : Seronok dapat makan dengan mama tadi! MUAH-MUAH la mama.Rindu mama sangat-sangat!

2 comments:

iqa atiqah said...

syg...:D...congratz coz u did a good job...:)
and2,the cakes are soo lovely..:).like 'em very much!:)

Athira said...

hehe...keje nye blom siap lagi..nie baru strt kot...pray for me!